Özel Anaokulları Derneği (ÖZADER)

Sosyal Sorumluluk ProjelerimizÖzel Anaokulları Derneği (ÖZADER)

Okul Öncesi Eğitimde niteliği arttırmak, çocuk gelişiminde altın çağ dediğimiz erken çocukluk yılları için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalar kişilik gelişiminin büyük bir kısmının 0-6 yaş aralığında tamamlandığını göstermektedir. Bu yüzden okul öncesi eğitim hafife alınamayacak kadar hassas bir konudur. Okul öncesi eğitim hizmeti sunan ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak kalite standartlarının belirlenmesi ve bu yönde etkili denetim mekanizmasının oluşturulması büyük önem taşır.

Toplumun geleceği bakımından çok önemli bir konu olan erken çocukluk eğitiminde istenilen yaygınlık oranına ulaşmak ve okul öncesi eğitimin niteliğini arttırmak ve güç birliği oluşturmak adına 17 Ocak 2017 tarihinde Özel Anaokulları Derneği (ÖZADER) kurulmuştur.

AMACIMIZ
Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, standartlarının yükseltilmesi, Ulusal ve Evrensel değerlerle donanmış nitelikli bireyler yetiştirilmesi adına çalışmalar yapmak.

HEDEFLERİMİZ

• Okul öncesi eğitim veren kurumların standartlarını yükseltmek, eğitim sistemimizin gelişmesi, daha kaliteli ve dinamik bir eğitime kavuşulması amacıyla çalışmalar gerçekleştirmek.
  • Uzman ve akademisyenlerle birlikte düzenli hizmet içi eğitimler ile öğretmenlerin niteliğini arttırmak.
  • Birlikte hareket etmenin faydası ile okul öncesi kurumların ortak sorunlarına çözümler üretmek.
  • Sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek okul öncesi eğitimin faydalarını göstermek.
  • Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak yaygınlaştırılmasının sağlamak.