Tüm Okul Öncesi Eğitimcileri ve Psikologları Derneği

Sosyal Sorumluluk ProjelerimizTüm Okul Öncesi Eğitimcileri ve Psikologları Derneği

Altın yıllar dediğimiz erken çocukluk yılları; bireyin hayatında oldukça önemli ve kritik bir yere sahiptir. Çocukların hızlı gelişim gösterdikleri, yaşam boyu kullanacakları becerilerinin temelinin atıldığı bu dönemde verilen eğitimin; ihtiyaçları karşılayan ve nitelikli olması oldukça önem arz etmektedir. Bu sebeple; hayatın en önemli yedi yılına dokunan uzmanlar, çocukların gelişim düzeyinin belirlenmesi, değerlendirilmesi, onlar için uygun eğitim programının oluşturulması ve bireysel farklılıklarının desteklenmesinde aktif rol oynamaktadır. Aynı zamanda bu alanda çalışan uzmanlar çocukların duygusal, ruhsal, bilişsel, davranışsal, kişisel ve sosyal gelişimlerine eşlik etmekte ve bu süreci gözlemleyerek uygun yöntem ve programları belirlemektedir.

Tüm Okul Öncesi Eğitimcileri ve Psikologları Derneği (TOKEP) olarak biz; çocuklarımız geleceğimizdir felsefesinden yola çıkarak, sağlıklı bir geleceğe sahip olmak, psikolojik ve ruhsal açıdan mutlu çocuklar yetiştirebilmek için okul öncesi eğitime hizmet veren tüm eğitimcilerin ve psikologların aynı çatı altında birleşerek çalışmalar yapması amacıyla alanında uzman eğitimciler tarafından kurulduk. Çocukların gelişimsel sürece destek olan iki alanın birleşerek ortak amaçlar doğrultusunda çalışmalar yapması, bu alanda çalışanların yeterliliğinin arttırılması temel amaç ve hedeflerimizdendir.

Haydi hep birlikte insan yetiştirmeye keyifli bir dokunuş yapalım…