YETİŞKİNLERDE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
*Travma, depresyon, kaygı problemleri ve psikolojik kaynaklı bedensel yakınmalar, cinsel kimlik sorunları vb.
*İşlevselliği etkilenen kişilik özellikleri (Öfke kontrolünde güçlük, uyum problemleri, yalnızlık, özgüven eksikliği, yetersizlik hisleri, karar vermede zorlanma, hayır diyememe, mükemmeliyetçilik vb.)
*İlişkilerde yaşanan sorunlar (ilişki kurma zorluğu, iletişim problemleri, aldatma, kıskançlık, güven sorunları, ayrılmaya dair zorlukları ve boşanma, cinsellik vb.)
*Ebeveyn olmaya dair zorluklar (mükemmel ebeveyn olmaya dair kaygı, aile ilişkilerinde problemler, sınır ve kural koymakta zorlanma, çocuk gelişim dönemlerinde ebeveyn tutumları, ergenlik sorunları, boşanma süreci ve çocuk, kardeş kıskançlığı vb.)
*İş ve akademik yaşamda yaşanan zorluklar (iş stresi, performans kaygısı, tükenmişlik, yöneticiyle iletişim problemleri, mülakat danışmanlığı, meslek seçimi ve gelecek kaygıları vb.
Bdt (bilişsel davranışçı terapi) :
Bir psikoterapi türüdür. Bilimsel bir zeminden oluşmaktadır. Psikiyatrik bozukluklarda ve sorunlarda oldukça etkili bir yöntemdir. Çocukluk dönemindeki deneyimlerimiz öğrenme yoluyla temel düşünme sistemleri oluşturmakta, ileriki yaşantılarımızı bu düşünce kalıpları bilinçlendirmektedir. Bireyin farkında olmadan oluşturduğu olumsuz düşünceler ise psikolojik bozuklukların oluşumunda etkilidir.
Şema terapi :
Şema terapi jaffrey Young tarafından geliştirilmiştir. Psikolojik sorunlarda etkili bir terapi yaklaşımıdır. Şema terapi şu an yaşadığımız sorunları sürdüren faktörlerle birlikte, bu sorunların nasıl geliştiği ile de ilgilenmektedir. Ayrıca, temel duygusal ihtiyaçlarımızı anlamak ve bu ihtiyaçlarımızı işlevsel şekilde karşılayabilmemiz için yollar öğretmeyi hedefler.
Bdt çalışma alanları :
*Anksiyete bozuklukları
*Obsesif kompulsif bozukluk
*Panik bozukluk
*Hipokondriyazis
*Travma sonrası stres bozukluğu
*Yaygın anksiyete bozukluğu
*Depresyon
*Cinsel işlev bozuklukları
*Çift tedavileri ve aile terapileri
*Alkol ve madde kötüye kullanımı
*Yeme bozuklukları
*Somatoform bozukluklar
*Sosyal fobi
*Özgül fobiler
*Tik gibi çeşitli davranış problemleri
*Yeme bozuklukları
*Şizofreni
*İki uçlu bozukluk (Bipolar bozukluk)
*Öfke kontrolü
*Kişilik bozuklukları
*Ağrı kontrolü
*Çeşitli sağlık sorunlarına uyum sağlama
*Uyku bozuklukları